De 4 doarpen

Hinnaard, Itens, Rien en Lytsewierrum

Nieuws van Mienskipshûs de Fermanje

meniste tsjerkeDe zomer is voorbij, de bladeren vallen van de bomen, de herfst en winter komen eraan. Tijd om weer leuke nieuwe activiteiten binnen dit seizoen te organiseren!

Afgelopen zomer is it Mienskipshûs in Itens op de zaterdag open geweest. We hebben meegedaan met het Tsjerkepaad, er was een tentoonstelling van 'Iconen', de eerste boeken zijn gebracht, we hebben een open huis en een lezing georganiseerd. Ook hebben we geinvesteerd in panelen, waar onder andere schilderijen en lijsten op gezet kunnen worden.

De lytse byb is al behoorlijk gevuld, er zijn diverse boeken te leen; van kinderboeken en strips, tot romans, thrillers en historische boeken. Voor het lenen van deze boeken zijn geen kosten verschuldigd!

In de hal van het Mienskipshûs is een Toeristisch Informatie Punt ingericht. Hier liggen diverse folders en gidsen met informatie over bezienswaardigheden in onze regio. Daarnaast is er ook een fiets- en wandelkaart van de omgeving.

Kortom, het Mienskipshûs begint een invulling te krijgen.

Op dit moment is de deur van het Mienskipshûs gesloten, maar vanaf november dit jaar willen we weer de deur voor jullie openen; vanaf dan streven we ernaar om iedere 1e zaterdag van de maand het Mienskipshûs open te hebben, van 14.00 tot 16.00 uur. Data zijn 4 november, 2 december, 6 januari, 3 februari enz.

Daarnaast is er nog steeds de mogelijkheid voor jullie ideeën en initiatieven. Heb je iets om te exposeren of ken je iemand, die op zoek is naar een ruimte voor een expositie? We horen het graag. Dit geldt ook voor een concert, een lezing, of iets anders.

Ook willen we op vrijdag 22 december een kerstmarkt organiseren. Verenigingen, particulieren uit de Fjouwer doarpen, meld je alvast aan als 'standhouder' voor deze kerstmarkt. Wij zorgen voor de aankleding! (meer informatie volgt binnenkort)

We vragen ook nog een keer om jullie hulp: als vrijwilliger op een zaterdag, als ‘leverancier van boeken’ of als organisator van een activiteit. Tot ziens in het Mienskipshûs!

Douwe Willemsma, Hearedyk 37 (0515-331744)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elisabeth Abels-Gorter, Hearedyk 44 (0515-856745
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De4doarpen.nl

AEDknop
Foto, verslag of uitnodiging, 
stuur het naar de Webredactie!
IconMail IconNieuwsbrief IconFacebook IconTwitter

Twitter @De4doarpen