De 4 doarpen

Hinnaard, Itens, Rien en Lytsewierrum

De 4 doarpen in de Fryske Top 100?

NimMyMeiDyMei
De 4 doarpen met de grutto in de Fryske Top 100? Het zou zomaar kunnen.
Kinderen van basisschool de Romte in Itens hebben samen met zanger Wiebe Kaspers een Friese popsong over de grutto gemaakt: Nim my mei dy mei.
Meedenken en schrijven aan het lied, het inzingen en zelfs het opnemen van een videoclip. De volgende stap: de hitlijsten in!

Het lied gaat over een jongen die op bed ligt en buiten de grutto hoort roepen. De grutto neemt hem mee op reis, leert hem vliegen…. of was het toch allemaal een droom?

De volgende stap is de hitlijsten in, de Fryske Top 100. Deze lijst met de 100 meest populaire Friestalige liedjes wordt jaarlijks uitgezonden op Oudejaarsdag bij Omrop Fryslân Radio.

De videoclip is te bekijken via www.GreidhoekeOT7.nl 

Stemmen kan nog tot 2e Kerstdag op Greidebern ft. Wiebe Kaspers - Nim my mei dy mei
via www.FryskeTop100.nlBasisschool de Romte heeft samen met nog 3 andere basisscholen in de gemeente een onderwijsproject opgezet: Greidhoeke goes Onderwijs. Een project over de grutto en het gebrek aan biodiversiteit in het landschap.

Eén van de dingen die spontaan is ontstaan is het maken van een Friese popsong over de grutto. De kinderen hopen met het lied veel aandacht te krijgen voor de grutto, de weidevogel waar het niet goed mee gaat.
Het lied is met regelmaat te horen op Omrop Fryslân Radio.

De4doarpen.nl

AEDknop
Foto, verslag of uitnodiging, 
stuur het naar de Webredactie!
IconMail IconNieuwsbrief IconFacebook IconTwitter

Twitter @De4doarpen