De 4 doarpen

Hinnaard, Itens, Rien en Lytsewierrum

Nieuws dorpshuis: pin, foto's, roken en meer...

Dorpshuis BarIngezonden door stichtingsbestuur dorpshuis de Lytse Fjouwere

Allereerst willen we iedereen een gezond en gelukkig 2018 toewensen.

De Lytse Fjouwere is volop in bedrijf. De ‘vaste’ gebruikers, zoals de toneelvereniging, yoga, de biljartclub, het koor, de darters en de kaartclub hebben er hun wekelijkse activiteiten. De FDD organiseert diverse activiteiten voor jong en oud, er zijn filmmiddagen/avonden en het dorpshuis wordt regelmatig gehuurd voor familiefeestjes en alles wordt draaiende gehouden door vrijwilligers!  Super dat dit zo lang al zóo goed gaat, hier kunnen we best trots op zijn met zijn allen.

Er zijn een paar ontwikkelingen waar over we u graag willen informeren.

Lees meer...


Pin betalingen 

Sinds enige tijd kan er met een bankpas betaald worden in De Lytse Fjouwere. Maar alleen met de passen, waarmee contactloos betaald kan worden.

Foto’s weg?!

We missen een paar foto’s uit het dorpshuis. Het gaat onder andere om de foto van de heer Brouwer en een foto van klokkentoren van Hinnaard die in het halletje hingen. Wie weet hier iets van? 

Iepen kafee!

Het is al een aantal keren geopperd: kan De Lytse Fjouwere zo nu en dan ook zo weer open? Dus zonder dat er een activiteit is, maar gewoon voor de gezelligheid, om elkaar te ontmoeten. Op vrijdag 8 december is daarom voor het eerst ‘iepen kafee’ gehouden en het was gezellig druk. Er werd gebiljart, gekaart, gesjoeld, gehaakt en gepuzzeld. Ook was er een hapje verkrijgbaar, gemaakt door Fred Dijkstra. Reden dus om hiermee door te gaan.

Het volgende Iepen Kafee is: vrijdagmiddag, 26 januari vanaf 15.00 uur.  

Iedereen is van harte welkom. Wanneer je een hapje mee wilt eten (voor € 2,50 p.p.), moet je dit even laten weten aan Bouwe Jan:

Roken

Zoals bekend is sinds enige tijd het roken van sigaretten in openbare ruimtes niet toegestaan. Dit geldt dus ook voor ons dorpshuis.  Soms werd in besloten setting in goed overleg toch de gelegenheid gegeven om te roken.  We merken nu, dat dit tot onderlinge fricties leidt.

Daarom willen wij klip en klaar duidelijk maken dat roken in het dorpshuis niet is toegestaan, niet in het café, niet in de zaal, niet in het magazijn en zeker niet in de keuken. Dit geldt dus op alle momenten van de dag, dus ook als er geen activiteiten zijn en ook op gezellige avonden tegen sluitingstijd.

Familiefeestje?

De Lytse Fjouwere kan gebruikt worden voor familiefeestjes. Alle inwoners van onze vier dorpen kunnen hier gebruik van maken. Wanneer je  hier belangstelling voor hebt,  raden we je aan om ruim van te voren  hierover contact op te nemen met het bestuur van De Lytse Fjouwere.  Via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of telefonisch bij Bouwe Jan: 06-41111094

Nieuwe bestuurders gezocht.

Het bestuur van De Lytse Fjouwere is op zoek naar nieuwe bestuurders.  Albert Jan Kamstra is onlangs gestopt en zowel Berend de Leeuw als Marianne Eringa stoppen in de loop van dit jaar  met hun bestuurswerkzaamheden.  Is het wat voor jou en/of wil je eerst graag meer informatie? Bel dan met Berend (06 244 29 763) of met Marianne (06 447 62 671). .

Het bestuur van De Lytse Fjouwere: Berend, Chiel, Bouwe-Jan, Fokje, Dick en Marianne

De4doarpen.nl

AEDknop
Foto, verslag of uitnodiging, 
stuur het naar de Webredactie!
IconMail IconNieuwsbrief IconFacebook IconTwitter

Twitter @De4doarpen