De 4 doarpen

Hinnaard, Itens, Rien en Lytsewierrum

Fjouwer Doarpen Docht

FDD NIEUWS

Fjouwer Doarpen Dei 2017

De feestvreugde kan bijna losbarsten want zaterdag 20 mei is het al zover. Een dag vol gezelligheid,  activiteiten, feest, muziek en lekkere hapjes en drankjes. Hieronder nog even het programma van de Fjouwer Doarpen Dei. Vergeet niet een vleespakketje te reserveren voor de bbq en een toegangskaartje voor de feesttent 's avonds. 

FDDei 20 mei 2017 Nieuw seizoen van FDD 2016/2017

We gaan weer van start met een nieuw seizoen.Karin heeft afscheid genomen van Fdd maar blijft voor sommige activiteiten wel inzetbaar als hulp. Als je het ook leuk vindt iets voor de 4 dorpen te organiseren ben welkom bij het Fdd team. Tevens kunnen we altijd hulp gebruiken en zullen dan ook dit seizoen een actief beroep doen op jullie! Mannen zijn ook van harte welkom.

We hebben inmiddels onze eerste vergadering achter de rug. Zodra ons programma definitief is maken we dit bekend via Diggelfjoer en deze site.
Vee plezier met onze activiteiten. 
Akke, Esther, Irma, Jeannet, Sanne, Sippy

Vilten sjaal maken bij Agatha Roozendaal


Op vrijdag 7  oktober is er een workshop vilten bij Agatha Roozendaal thuis. Er wordt een sjaal gemaakt. Kosten zijn € 20,- per persoon incl. materiaal. Tijd 19.00-22.30. Maximaal 8 deelnemers. Dus schrijf je snel in. 
Opgave voor 30 september.
Sjoelen voor volwassenen op 18 maart gaat NIÉT door

In verband met onvoldoende belangstelling hebben wij besloten om de sjoelavond voor volwassenen op vrijdag 18 maart NIÉT door te laten gaan.


Sjoelen voor basisschoolkidzzz en darten voor de jeugd


Op zaterdag 20 februari om 19.00 uur gaan we weer sjoelen met de basisschoolkidzzz. Kosten €1,--. Om 20.00 uur gaan de darters weer aan de slag onder leiding van de dartclub! De kosten zijn €2,-- incl 1x drinken. Enneh.... <18jr=NIX


Sjoelen voor volwassenen

Vrijdag 19 februari om 20.00 uur is er weer sjoelen voor volwassenen. We hopen dat er een hoop mensen komen! De kosten zijn €2,50 incl. een kopje koffie/thee
FDDFlesCreatieve Workshop
Flessenpimpen! Zie voor meer foto's onze Facebook pagina!

Vrijdag 5 januari a.s. 19.30 uur
Kosten? 10 euro incl. koffie/thee/cake

Sjoelen en darten
Zaterdag 23 januari is het weer zover!

Vanaf 19u Sjoelen voor de basisschoolkinderen en
vanaf 20u Darten voor de middelbare schooljongeren.
Gezellig weer!

Bingo!
In goed overleg zal de Bingo op zaterdag 22 januari a.s. worden georganiseerd door de Fûgelwacht en NIET door het FDD team.

Bingo voor jong en oud in het Dorpshuis
Begint om 20.00 uur
10 ronden à 1 euro per ronde

Succesvolle Winterwille!
Het was weer een groot succes! Lege pannen en borden, volle magen!
Veel gezelligheid en plezier. De jaarlijkse Winterwille is echt een traditie geworden en we zijn er reuze trots op! Al 5 jaar organiseren wij deze smakelijk avond voor de bewoners van de 4 doarpen. Fijn dat we ook steeds meer hulp krijgen vanuit de dorpen, dat is geweldig!

Binnenkort mooie foto's van Henk Bootsma hier op deze site in het foto album!

Groetjes van jullie FDD team
 

 

Winterwille 2016

Op zaterdag 9 januari organiseren we weer de jaarlijkse Winterwille!
Lekkere stampotten, soepen en ander lekkers kunnen voor een klein prijsje genuttigd worden. Bewoners uit onze Fjouwer Doarpen hebben dit voor jullie bereid. Je bent welkom van 17.00 uur tot 19.00 uur in Doarsphûs De Lytse Fjouwere. Je hoeft je niet op te geven voor de Winterwille maar..........OP=OP!

Tijdens de Winterwille is het niet alleen lekker eten. Gezelligheid, samen zijn, ontmoeten en elkaar de beste wensen toewensen hoort daar natuurllijk ook bij!

Wij -de dames van FDD- wensen jullie een gezellige jaarwisseling toe en alle goeds voor 2016 en we zien jullie graag op zaterdag 9 januari !!

Hartelijke groeten van het FDD team
Akke Esther Irma Jeannet Karin Sanne Sippy


Workshop Bloemschikken

Op vrijdag 11 december gaan we weer Bloemschikken. We beginnen om 19.30 uur en neem zelf snoeischaar en groen mee.
Kosten 12,50 incl/ koffie/thee/cake

*** DEZE WORKSHOP IS AL VOLGEBOEKT ***

Knutselen voor de basisschooljeugd
Op woensdag 9 december is er weer knutselmiddag, van 14.00-15.00 uur. Je kunt je tot 2 december opgeven! Kosten zijn 2,50 p.k. en assistentie van ouders gewenst!Opgeven voor Kwisjûn

Vóór 7 november kunnen de verenigingen van de Fjouwer Doarpen (of een gelegenheids viertal) zich nog opgeven voor de Kwisjûn. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De kosten zijn 8 euro per team.

De kwisjûn is op zaterdag 14 november a.s. om 20.00 uur in Dorpshuis "De Lytse Fjouwere".

Sjoelen op 20 en 21 november

Op vrijdag 20 november is er weer sjoelen voor volwassenen. Het begint om 20.00 uur en het kost €2,50 per persoon incl een kopje koffie of thee. Komt je ook?

Op zaterdag 21 november om 19.00 uur gaan we een klein uurtje sjoelen met de kinderen van de lagere school. Dit kost €1,--.
Aansluitend gaan we om 20.00 uur darten met de jongeren op het voortgezet onderwijs tot circa 18 jr. Dit kost €2,-- incl. 1 consumptie. <18jr=NIX

Kwisjûn

Op 14 november organiseren we weer een gezellige Kwisjûn! Komen jullie ook? De verenigingen zijn van harte uitgenodigd om zich op te geven. Maximaal 4 personen per vereniging. Zin om zelf een groepje van 4 te vormen? Geef het door aan het FDD team. 

De Kwisjûn begint om 20.00 uur.

Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reageer via Facebook, Twitter.

Cursus Bloemschikken, nog opgeven t/m maandag 12 oktober!

Helaas hebben sommige dorpsbewoners de Diggelfjoer iets later ontvangen.
Om deze mensen óók de kans te geven zich nog op de geven voor de workshop Bloemschikken hebben wij de inschrijfdatum verruimd.
Men kan zich nu inschrijven tot en met maandag 12 oktober! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reageer op Facebook Twitter telefoon of schiet één van ons even aan.Geef je op - wees erbij - maar vol=vol!Graag tot vrijdag 16 oktober.De workshop begint om 19.30 uur in het Dorpshuis. De kosten zijn €12,50 incl koffie/thee/lekkers. En we maken iets moois in het thema Herfst.Het frisse FDD team:Akke, Esther, Irma, Jeannet, Karin, Sanne, SippySjoelen voor volwassenen

Vrijdag 9 oktober is er weer ":een gouwe ouwe" voor de inwoners van de 4doarpen, namelijk: SJOELEN voor VOLWASSENEN! Het begint om 20.00 uur en het kost €2,50 incl 1x koffie/thee. Voor de duidelijkheid, het is dus vanaf 18 jaar!

Andere data:

20 november
19 februari
18 maart


Sjoelen voor kinderen

Al sinds jaar en dag een supergeslaagde activiteit: het sjoelen voor de leerlingen van de basisschool. We beginnen op zaterdag 10 oktober vanaf 19.00 uur. Een kleine verhoging van de kosten, nl. nu 1 euro. De andere data voor dit seizoen zijn:

21 november
23 januari
20 februari
19 maart


Darten voor de jongeren

Inmiddels ook al een paar jaar succesvol! Op zaterdag 10 oktober gaat de Dartclub weer "los" met de jongeren. Vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur kunnen de pijltjes weer gegooid worden. De kosten zijn € 2,-- p.p. incl. 1x drinken.

<18 jaar = NIX

De andere data:

21 november
23 januari
20 februari
19 maartFDD Fietsdiner

In verband met onvoldoende deelnemers moeten we helaas het fietsdiner voor 26  september verplaatsen. We gaan er vanuit dat fietsen en eten een stuk aantrekkelijker is in het voorjaar! De nieuwe datum die we hebben geprikt is zaterdag 21 mei. Noteer je die vast in je agenda? Als je wilt kun je je natuurlijk ook alvast opgeven! Deze activiteit is zó leuk, die "moet" echt doorgaan vinden wij! Lekker ontmoeten, fietsen, eten, lachen, praten en drinken. Dat vind jij toch ook leuk?!   

De mensen die zich voor 26 september hebben opgegeven hebben we persoonlijk op de hoogte gesteld.

Groetjes van het FDD team

AFTRAP NIEUWE SEIZOEN MET HET FIETSDINER!!


Jaaaaaaaah!

We zijn weer helemaal klaar voor het nieuwe FDD seizoen! Een prachtig programma is bedacht, maar checken we nog even met de Stichting voordat we jullie daarmee gaan verrassen! Eerst gaan we een activiteit uit het vorige seizoen uitvoeren, namelijk: HET FIETSDINER! Door omstandigheden hebben we die in mei niet kunnen organiseren, maar we willen graag samen met jullie op zaterdag 26 september LOS!

Hoe zat het ook alweer?

• Houd de hele avond vrij
• Er komen vier dorpsgenoten bij je eten!
• Kook daarom een gerecht voor zes personen (je moet tenslotte zelf ook wat eten 
• Zorg voor genoeg lucht in je (fiets) banden
• Fiets deze avond van gerecht naar gerecht in onze vier dorpen bij de mensen thuis
• Geef je samen met iemand anders op vóór 15 september a.s. bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Leuk idee! Doe gewoon mee met het fietsdiner van FDD

P.s. Per mail krijg je na de opgave precies te horen wie je thuis als gasten ontvangt, of je bent ingedeeld als kok van een voor-, hoofd-of nagerecht en hoe je fietsschema verloopt. Komt goed!

We rekenen op de mensen die zich voor mei hadden opgegeven, maar natuurlijk zijn andere enthousiastelingen ook van harte welkom. Geef je snel op, want vol=vol

Jij doet toch ook mee?


FDWykein, update!


Inmiddels worden voor het FDWykein steeds meer puntjes op de i gezet!

Via Facebook en Twitter hebben we gevraagd om een 2-tal kruiwagens, die hebben we! Dank jullie wel families Schotanus en Metz. TOP!

We hebben nog steeds hulp nodig voor de begeleiding van de spelletjes voor de kids en mensen voor achter de bar. Geef je op alsjeblieft!

Intekenen en inschrijven kan natuurlijk nog steeds. De kosten voor een onwijs gaaf, gezellig, muzikaal, sportief, lekker en verrassend weekend zijn voor volwassenen en kids vanaf de basisschool slechts €12,50. Voor kids op de basisschool slechts €7,50 en voor kids tot groep 1 zelfs gratis.

Wil je dit liever niet maar wel aanwezig zijn, genieten en per onderdeel betalen, dan kan dat ook. PER onderdeel betaal je dan € 5,--. De losse onderdelen zijn: Boerenspelen, boerenlunch, Kindertheater, Fjouwer Doarpen Live, Kids Disco, Swingen met "In de Mix", Kaatsen, Magic met Jordi, Matinee, Boerenferdivedaasje.

Je kunt je voor de boerenspelen per team opgeven. Elk team telt 4 personen, je mag zelf kiezen met wie je de boerenspelen wilt aangaan..... Wil je meedoen maar je het geen team, géén probleem! Geef het aan bij één van ons en wij maken teams!

Ben je sportief, slim, handig, sterk, doorzetter, enthousiast..... GEEF JE OP! Alle facetten komen aan de orde en iedereen komt aan bod! Deelname vanaf de middelbare school.
Het wordt HILARISCH!

De feestvreugde wordt natuurlijk vergroot als we de slingers ophangen en de vlaggen uithangen!

Het FDWykein GOES HOME en we vinden het leuk als we bij jullie ook een "Boerenaccentje" zien! Overall, klompen, boerenkiel, zakdoek.... of een andere creatieve uitspatting zou leuk zijn!

De feesttent staat, de schiettent, de zweef... Morgen versieren en inrichten en dan is  zaterdag 13 en zondag 14 juni..... HET FDWYKEIN 2015!!

Zondag aan het einde van het feest gaan we opruimen. Daar willen we natuurlijk nu helemaal niet aan denken, maar onder het motto "vele handen maken licht werk" doen we graag een beroep op iedereen om gezamenlijk de boel weer netjes achter te laten! Dank jullie wel alvast!

Maar eerst gaan we een mooi feessie bouwen!

Feestelijke groeten van de FDDDames:

Elisabeth-Esther-Jeannet-Karin-SippyFD wykein 13 & 14 juni

Het programma voor het FD wykein is op de meeste plaatsen in de Fjouwer doarpen rondgebracht!
Niet gekregen? Bekijk het >hier< het feestprogramma!

Inschrijven voor het feest? Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via één van de FD-leden. Het geld mag je bij één van ons in de brievenbus doen of langsbrengen.

Hulp gezocht! Voor het feestweekend van 13 en 14 juni zoeken we barvrijwilligers. Wie wil er een paar uurtjes in dit weekend achter de bar staan? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of geef je op bij Sippy. Samen maken we het feest!


Fietsdiner op 30 mei wordt verplaatst

Door omstandigheden hebben een aantal deelnemers aan het fietsdiner moeten afhaken. Daardoor is besloten deze activiteit te verplaatsen naar zaterdag 26 september. Noteer deze datum alvast in de agenda!!!

Groetjes van het FDD team 


FDD POOLAVONDJE VOOR DE JEUGD

Op vrijdag 29 mei kan de jeugd van de middelbare school (tot ong. 18 jr) lekker gaan poolen!

Van 19.00-21.00 uur
in Sneek
€ 7,50
incl. consumptie

Er zal een beroep worden gedaan op de ouders om te rijden....!


Geef je snel op i.v.m. reserveren van de pooltafels.

Groetjes van het FDD team FDD FIETSDINER OP 30 MEI

Op zaterdag 30 mei organiseren wij voor het eerst het  FDD FIETSDINER!

Het klinkt "ingewikkeld", maar dat is het niet. Je kookt samen met de persoon met wie je je hebt opgegeven één gang voor 6 personen en de rest van het driegangen menu nuttig je elders bij mensen thuis in  onze Fjouwer Doarpen. Opgave is in duo's, je hoeft dus niet persé met je eigen man of vrouw. Ga lekker kokkerellen met de buurman, je dochter, een vriend of vriendin.... voorwaarde is dat er gegeten wordt @de4doarpen.

De inschrijving sluit op 2 mei!

We hebben nog wel wat duo's nodig om deze activiteit door te laten gaan, dus aarzel niet langer, laat je verrassen en GEEF JULLIE SNEL OP!

En verder?

Regel oppas en houdt
de hele avond vrij

Er komen vier dorpsgenoten bij je eten!

Kook daarom een gerecht voor zes personen 
(je moet tenslotte zelf ook wat eten ;)

Zorg voor genoeg lucht in je (fiets) banden

Fiets deze avond van gerecht naar gerecht in onze vier dorpen bij de mensen thuis

Geef je samen met iemand anders op vóór 2 mei a.s. bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Leuk idee! Doe gewoon mee met het fietsdiner van FDD

P.s. Per mail krijg je na de opgave precies te horen wie je thuis als gasten ontvangt, of je bent

ingedeeld als kok van een voor-, hoofd- of nagerecht en hoe je fietsschema verloopt. Komt goed!

Foto's van Koningsdag zijn te vinden in het fotoalbum!


Maandag 27 april is het Koningsdag!


In de Diggelfjoer zit een flyer met het volledige programma, maar ook komt het programma op deze site.

Voor elk wat wils en voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom!

Het is extra feestelijk als we zoveel mogelijk de vlag met wimpel uithangen!

Tot maandag!

Varen met FDD, unieke ervaring!


Op zaterdag 11 april kunnen we gezellig met elkaar gaan varen!

De exacte details zijn op DIT moment nog niet helemaal bekend, maar we verwachten in de middag ongeveer 4 uurtjes op het water te zijn. De kosten zullen liggen rond de €20,-- /€22,50 p.p. en daarvoor krijg je een GEWELDIGE tocht, een hapje en een drankje en een hele gezellige middag.

Deze activiteit kent een beperkt aantal plaatsen, dus hiervoor geldt echt VOL=VOL!

Wij denken voor vrijdag 20 maart de laatste details te kennen en zullen dit direct op de site zetten.

Opgeven kan echter nu al via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Facebook, Twitter, telefoon of live bij

Elisabeth-Esther-Jeannet-Karin-SippyBloemschikken

Op vrijdag 27 maart gaat er weer een flinke ploeg (dames!!) aan de slag in het Dorpshuis. Onder leiding van Hilda Visser wordt er weer een prachtige creatie gemaakt!

Deze workshop zit inmiddels VOL!
Kinderknutselmiddag

Op woensdagmiddag 18 maart a.s.  is er weer kinderknutselen. De kinderen moeten zich van tevoren opgeven en zijn welkom van 14.00-15.00 uur. Opgavedatum reeds gesloten.Uitslag Darten

En de laatste keer Darten was ook geslaagd. Negen jongeren gingen voor de prijzen! Onder bezielende leiding van Wieberen en Albert Jan vlogen de pijlen om de oren. Het leek in eerste instantie een duidelijke uitslag, maar er waren een paar verrassende worpen en dat maakte de finale toch nog spannend!

De winnaars:

1e Prijs: Ridzert Veenstra en hij houdt ook de wisselbeker in zijn bezit
2e Prijs: Peter Hoogerwerf
3e Prijs: Jelmer Hofstra

Het darten voor de jongeren kan niet worden georganiseerd zonder hulp van de dartclub. We zijn oprecht blij dat er elke keer een afvaatdiging is om de jongeren te begeleiden! Echt TOP mannen!

Foto's zijn te vinden in het foto-album!

Uitslag Sjoelen

De laatste keer sjoelen was weer erg gezellig! Natuurlijk veel kinderen maar ook ouders en andere familieleden kwamen gezellig kijken bij de kinderen. Er waren een aantal mooie prijzen! Echte bekers en verder genoeg leuks en lekkers om uit te kiezen!

De bekerwinnaars:

Groep 1 t/m 3: Hessel Abels
Groep 4 t/m 5: Jelmer Abels
Groep 6 t/m 8: Meint Ligthart

Speciale dank aan Jannie Bouma, ze had de organisatie dit jaar weer picobello voor elkaar! Super Jannie!

Foto's zijn te vinden in het foto-album!


De laatste keer dit seizoen:
Sjoelen en Darten, 14 maart a.s.


Van 19.00 uur tot 19.45: sjoelen voor de basisschoolkids, daarna prijsuitreiking door Jannie!

Van 20.00 uur tot 22.00 uur: darten voor de jongeren tot ong. 18 jaar. Daarna ook prijsuitreiking door de Dartclub!

Waar? De Lytse Fjouwere

Kom jij ook gezellig!


Vogeltaarten!

De workshop Vogeltaarten maken was een sucees. Onder leiding van Marloes hebben we allemaal iets moois en lekkers gemaakt voor de vogeltjes! Ook de Leeuwarder Courant was aanwezig en heeft een mooi artikel in de krant geplaatst met een grote foto...zie de home page van deze site. Het was een hele geslaagde avond waarin we ook erg veel lol hadden!


Sjoelen en Darten, 14 februari a.s.

Van 19.00 uur tot 19.45: sjoelen voor de basisschoolkids. 
Van 20.00 uur tot 22.00 uur: darten voor de jongeren tot ong. 18 jaar.

De Lytse Fjouwere

Kom gezellig!


De kidsdisco was een echte hit ;)...!!!

Maar liefst ACHTENTWINTIG kinderen van de basisschool gingen volledig uit hun dak in De Lytse Fjouwere! De ouders genoten ondertussen van een kopje koffie of thee en hadden een uurtje géén omkijken naar de kinderen.

Onze speciale dank aan Tiemen (DJ TMN), hij had een geweldige playlist samengesteld! Helemaal geweldig!
De filmavond.....

Ook een groot succes! Vooral de heren waren goed vertegenwoordigd! De jongeren genoten van een gruwelijk enge film (vonden de FDD dames), van een drankje en van popcorn.

Als wij weer een filmavond organiseren willen we natuurlijk ook graag meer dames in De Lytse Fjouwere zien.... Als iemand een voorkeur heeft voor een film voor heren én dames:
laat het ons weten!

Onze speciale dank gaat uit naar Jasper. Zonder hem was het echt niet gelukt om de apparatuur aan de praat te krijgen en gelukkig kon daardoor de filmavond ook doorgaan!Vrijdag 6 februari a.s........ KIDSDISCO!

Vanaf 19.00 uur zijn de kinderen van de basisschool van harte welkom om lekker te swingen! Trek je mooiste knalkleur kleding aan en glimmende kleding en schitter op de dansvloer van de Lytse Fjouwere! 

Het kost €1,50 en is incl. één frisje. Wil je speciale nummers horen? Laat het ons weten! 

Overigens..... Het is wel de bedoeling dat de ouders erbij blijven, de koffie/thee staat klaar!


FILMAVOND!

Direct aansluitend op de KIDSDISCO is er voor de jeugd een gezellige filmavond. Vanaf 20.00 uur ben je welkom en het kost € 2,50 incl. frisje. Deze avond is bedoeld voor de scholieren op het vortgezet onderwijs tot een jaar of 18.

Via een speciale whatsapp groep  hebben we veel goede tips binnengekregen en we zullen ons uiterste best doen om een leuke film te laten zien. Natuurlijk gaat het niet alléén om de film! Lekker chillen, beetje kletsen, wat drinken en wat eten is natuurlijk ook onwijs gezellig! Dus...... KOM ALLEMAAL!

Heb je ideeën voor een volgende filmavond? Laat het ons weten! Mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of app ons even ;)  

P.s. ouders nu niet meer welkom ;)KidsDisco en Filmavond
Houd vrijdagavond 6 februari VRIJ!
Dan gaan de basisschoolkids lekker "de pan uit swingen" en oudere jeugd mag genieten van een film! Voorkeur? Laat het ons weten!

Weer gezellig gesjoeld en gedart
De jongste jeugd heeft weer een uurtje gezellig gedart in het Dorpshuis. Traditioneel gezellig en altijd een succes. Dank je wel Janny!Vanaf 20.00 uur was de oudere jeugd ZEER goed vertegenwoordigd bij het darten. Dartclub bedankt!Het was weer een ouderwets gezellige zaterdagavond voor de Fjouwer Doarpen!
Groetjes van de FDD'ers


Sjoelen en darten, 10 januari


Zaterdag 10 januari zijn de basisschoolkids weer van harte welkom om te sjoelen. Het kost €0,50 en het begint om 19.00 uur.

Vanaf 20.00 uur kan de jeugd tot 18 jr los met het darten. De dartclub zal de jongeren
professioneel begeleiden en bij voldoende belangstelling wordt de frituurpan óók nog aangezet! Het kost €1,50 incl. frisje. Denk erom NIX<18jr.

Veel sjoel en dartplezier!
WINTERWILLE 2015..... DAVEREND SUCCES!!!

En wat was het weer een daverend succes!

Om 17.00 uur gingen we "LOS".... de Hinnaarder zuurkool van Esther, de bio boerenkool van Elisabeth en Jeannet, Sippy's snert, Jeannet's bruine bonen soep en de oogapplecrumble van Karin waren zéér in trek!
Zeker 70 mensen uit onze 4 doarpen waren er om met elkaar te eten, te drinken en te kletsen. We hadden kleurplaten voor de jongsten, de tafeltennistafel stond klaar en er kon gesjoeld worden. Kortom, voor elk wat wils.
Elk jaar wordt de Winterwille succesvoller, dus volgend jaar maken we iets meer stampotten!

Wat is dit toch een geweldige activiteit, hier krijgen we allemaal energie van!
Onze speciale dank aan Tom, die zich te pletter heeft gewerkt in de keuken om zijn uren maatschappelijke stage te werken! Fantastisch gedaan jongen!
Ook onze bijzondere dank aan Marianne, Mirjam en Jacob, zonder jullie goede zorgen had het gewoon lang zo gesmeerd niet gelopen!
Het was geweldig en daarom voor ons zo leuk om te organiseren! De foto's zijn >hier< te vinden!

Nogmaals onze beste wensen voor 2015!

Groet van de 5 FDD dames
Elisabeth - Esther - Jeannet - Karin - Sippy


Let op! Zaterdag 3 januari weer.... De Winterwille
Yn de Lytse Fjouwere yn Itens Sneon 3 jannewaris 2015 fanôf 17 oere 

Ek sa'n nocht om eltsenien yn it nije jier te moetsjen? Wy ek! Derom meitsje we wer lekkere stamppotten foar jim klear dy't jimme tsjin in lytse priis krije kinne oan it buffet. Ek hawwe dit jier wat spultsjes regele om eltsenien te fermeitsjen. Opjaan hoecht net. Kom allegearre gesellich bykletsen en stap mei in folle mage it nije jier yn! Oant dan! 

Team FDD

Creatieve avond weer succesvol

Meer dan 20 vrouwen waren op 12 december weer gezellig creatief bezig in het Dorpshuis. Hilda Visser had weer een schitterend voorbeeld gemaakt. Wat is het toch leuk om te zien hoe iedereen met dezelfde materialen er net even een eigen draaitje aan maakt!

Weer een geslaagde avond!Workshop Bloemschikken op vrijdag 12 december

Vrijdag 12 december a.s. organiseren we weer een FDD workshop Bloemschikken. Hilda Visser is al druk bezig met ideeën om ons met een mooi kerststuk naar huis te laten gaan!

Wegens overweldigend succes is deze workshop al helemaal VOL!
Kinderknutselen op woensdag 10 december

Op woensdag 10 december is er weer kinderknutselen in het Dorpshuis. Vanaf 14.00 uur zijn de basisschoolkinderen van harte welkom in "De Lytse Fjouwere" en het duurt tot 15.00 uur. Hulp van de ouders is beslist noodzakelijk!

Het thema deze keer heeft vast met de winter/kerst te maken ;)

Lijkt het je leuk? Kom dan ook!

Geef je in ieder geval vóór 1 december op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Facebook, Twitter, Telefoon of zeg het gewoon tegen ons!

Groetjes van de FDD dames

Elisabeth - Esther - Jeannet - Karin - SippyGezellige sjoel- en dartavond

Het sjoelen gisteravond was weer uiterst gezellig. Een kleine 20 sjoelers schoven met plezier de stenen over de borden!

Het darten was deze keer iets minder goed bezocht, maar dat zal de volgende keer vast wel anders zijn! Noteer vast in jullie agenda... 10 januari 2015!!

Wederom onze dank aan Jannie Bouma en aan de Dartclub!

Groet, FDD


Sjoelen en Darten, zaterdag 22 november

Zaterdag 22 november a.s. is er vanaf 19.00 uur weer sjoelen in het Dorpshuis. De kinderen van de basisschool zijn welkom en het kost €0,50 cent. Vanaf 20.00 uur is de oudere jeugd tot een jaar of 18 van harte welkom om te komen darten. Dit kost €1,50 en dan krijg je ook nog een lekker frisje.

Sowieso geldt: <18jr=0% alcohol

Met een beetje mazzel kunnen we ook een kleine snack verkopen, dus de hongerige darters komen dan ook goed aan hun trekken!

Tot zaterdag allemaal!

Groetjes van het FDD team


De Kwisjûn was weer een groot succes!

We kijken terug op weer een bijzonder geslaagde FDD Kwisjûn!

Er waren een negental vragen (Rebus, Wiskunde, Nederlandse topo, Toetjesproeverij, Detailfoto's, Logo's, Actualiteiten, Muziek) en tussendoor verkcchten we lootjes voor mooie prijzen.


De uitslag.... 

Poedelprijs: De Wandelclub

3.: Kf Itens Eo
2.: De Speeltuincommissie
1.: De Meantrekkers

Iedereen van harte gefeliciteerd!

Met 18 tafels weer een succesvolle activiteit! Iedereen bedankt voor het deelnemen en ook de Stichting bedankt voor de kopjes koffie/thee, de bitterballen en alle hulp in het café. Was TOP voor elkaar!

Bijzondere dank ook voor Margje van der Velde en Tom de Rechter! We zijn heel blij met jullie hulp!

Groetjes van het FDD teamKwisjûn op 15 november

De jaarlijks enorm populaire FDD Kwisjûn staat gepland voor zaterdag 15 november. Vanzelfsprekend organiseren we ook een leuke verloting!. 

We hebben de uitnodigingen inmiddels verstuurd. Aanmelden tot uiterlijk 8 november via Facebook, Twitter, Mail, Telefoon of Persoonlijk. Denk er om, we hebben een beperkt aantal tafels, dus VOL = VOL!FDD Bowlen gaat NIET door!

In verband met te weinig aanmeldingen hebben we het FDD Bowlen geannuleerd. Degenen die zich hebben aangemeld hebben we inmiddels geïnformeerd.Opgeven voor Bowlen 18+


Het loopt nog niet zo storm met de aanmeldingen voor het Bowlen 18+ op zaterdag 8 november a.s. Wel zin maar nog geen tijd gehad om je aan te melden? 
Kom, geef je snel op via Facebook, Twitter, Mail, Foon of Live

Groetjes,

De FDD damesBowlen voor volwassenen, 8 november 

Op speciaal verzoek hebben wij een avondje bowlen voor volwassenen georganiseerd.

Op zaterdag 8 november a.s. om 20.30 uur zijn er een aantal bowlingbanen gereserveerd bij De Stolp voor een uurtje lekker ballen gooien met elkaar!

We vertrekken om 19.50 uur naar Sneek, zodat we mooi op tijd kunnen beginnen.

Graag willen we inventariseren op hoeveel mensen we kunnen rekenen, dus hierbij het verzoek om je zsm op te geven bij het FDD team. Mail naar fddocht@live.nl.

Verdere details horen jullie later!

Groet van het FDD team
Herfstknutselen op 29 oktober

Op woensdag 29 oktober organiseren we weer een knutselactiviteit voor de basisschoolkids. Dit keer het thema HERFST!

De kinderen zijn welkom van 14.00-15.00 uur en wij rekenen op actieve hulp van ouders.
Het kost €2,50 en vindt plaats in het Dorpshuis.

Graag uiterlijk opgeven voor 22 oktober via Facebook, Twitter, Mail, Telefoon of Live!

Groetjes van de FDD dames

Sjoelen en darten op 18 oktober

De sjoelavond op zaterdag 18 oktober was weer ouderwets gezellig en dankzij de inspanningen van Jannie altijd weer succesvol!

Het darten voor de scholieren was ook geslaagd. Met 17 jongeren en onder begeleiding van Wieberen en Jan weer een mooie avond!

Jannie, Wieberen en Jan: dank jullie wel!Bloemschikken, een groot succes!

De eerste FDD activiteit zit er op. Vanavond hebben 24 dames de mooiste creaties gemaakt onder leiding van Hilda Visser. Laat nu de herfst maar komen! Zoals in ons programma staat vermeld, organiseren we in december weer een workshop Bloemschikken, dan met het thema Kerst. Geïnteresseerd? Geef je dan snel op. De foto's van vanavond staan zijn te vinden in het >Fotoalbum< op deze site.Bloemschikken 10 oktober... VOL!

Wegens overweldigend succes kunnen we nu alvast zeggen dat de workshop Bloemschikken op vrijdag 10 oktober al.... VOL is!

Ons advies is om het programma goed door te lezen en je tijdig op te geven! Het hele seizoen organiseren we erg leuke activiteiten voor jong en (wat) oud(er)....Programma 2014/2015! 

We zijn trots op ons nieuwe FDD programma 2014/2015. 

Het programma is reeds te vinden op deze site, het komt in de eerstvolgende Diggelfjoer en zéér binnenkort op de diverse publicatieplekken in onze 4 dorpen. Wil je graag een papieren exemplaar? Laat ons dat weten! Je kunt ons mailen, facebooken, twitteren, bellen of gewoon even vragen en wij zorgen dat je de papieren versie krijgt.

Wij hopen dat in dit programma voor iedereen iets leuks is opgenomen. Mis je iets of heb je tips? Laat het ons weten! Klachten of complimenten zijn ook welkom!

Actieve groeten van de FDD dames

Elisabeth * Esther * Jeannet * Karin * Sippy
We gaan weer aan de slag!


Hebben jullie ook een fijne vakantie gehad?

Voor wie het nog niet heeft gelezen op Twitter en Facebook.....

Na een heerlijke vakantie zijn wij ook binnenkort weer toe aan ons eerste FDD overleg.

Op zondag 31 augustus gaan wij weer rond de tafel. Eerlijk gezegd gaan we vooral eerst lekker een hapje eten en een glaasje drinken. Natuurlijk gaan we ook praten over het nieuwe programma 2014-2015.

Wij hebben van een paar dorpsbewoners al een paar leuke ideeën aangereikt gekregen. Prachtig! Het zou best kunnen dat je dit leest en denkt.... nou, ik heb eigenlijk ook nog een idee dat echt geweldig leuk is voor onze Fjouwer Doarpen! Nou, kom maar op en vertel het ons! Via Twitter, via Facebook, via mail, bel ons of zeg het persoonlijk. Is allemaal goed.

Vanaf zondag gaan we dus weer aktief aan de slag.

Dit doen we met elkaar voor de inwoners van onze dorpen. Met elkaar en voor elkaar. Samen.

De veranderingen die de Stichting heeft aangegeven ten aanzien van het dorpshuis hebben ook invloed op onze activiteiten, maar wij zullen er alles aan doen om ons aanbod aantrekkelijk en laagdrempelig te houden. Wij vertrouwen erop dat ons dat gaat lukken.

Wij zijn geen vereniging met leden, maar "gewoon" een paar enthousiaste mededorpelingen die vinden dat je als dorpen gewoon leuke dingen moet kunnen organiseren. Wij streven er dan ook naar om onze activiteiten als vanouds in ons Dorpshuis te laten plaatsvinden. 

Wij zien er met zijn 5en enorm naar uit om weer een programma te maken dat aantrekkelijk is voor jong tot oud.

Zodra ons programma definitief is maken we dit bekend via Diggelfjoer en deze site.

Wij hebben er zin in, maar wij kunnen altijd hulp gebruiken en zullen dan ook dit seizoen een aktief beroep doen op jullie!

Aktieve groeten van 

Elisabeth - Esther - Jeannet - Karin - Sippy

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De4doarpen.nl

AEDknop
Foto, verslag of uitnodiging, 
stuur het naar de Webredactie!
IconMail IconNieuwsbrief IconFacebook IconTwitter

Twitter @De4doarpen