Nog even en dan is het al zover!
Dan kunnen wij met z’n allen 2,5 dag feest vieren tijdens het dorpsfeest op 12, 13 en 14 juli.

Thema
Wij gaan dit jaar het feest in met het thema:  De Epische Spelen!
Een thema met een vette knipoog naar de Olympische Spelen en waarin alles draait om sport, spel en sportiviteit. Het beloofd dus een sportief weekend te worden, maar meedoen is natuurlijk altijd belangrijker dan winnen. Het programma voor het feestweekend is nu ook bekend: Programmaboekje 2024 v7 05-05

‘Landenwedstrijd’ op vrijdag
De openingsdag zal geheel in het teken staan van een strijd tussen de verschillende buurten/dorpen, die samen de Fjouwer Doarpen vormen. De buurten binden met elkaar de strijd aan op 7 verschillende onderdelen en de uiteindelijke winnaar mag in zijn eigen buurt een plekje zoeken voor ‘de stien’.

De onderdelen zijn:
– een intocht, waar liefst zoveel mogelijk inwoners van iedere buurt aan mee kunnen doen
– het maken van een onherkenbare mascotte
– een act als dorp/buurt waar ook heel veel inwoners aan mee kunnen doen
– een mini quiz voor 4 personen uit iedere buurt
– een balvaardigheidsonderdeel ook voor 4 personen
– een behendigheidsonderdeel (4 personen)
– een touwtrekwedstrijd (4 personen, minimaal 1 vrouw)

Nog niet alle buurten/dorpen hebben wij ons de gevraagde captain/contactpersoon doorgegeven. Geef jullie captain/contactpersoon zo snel mogelijk aan ons door via ons emailadres fjouwerdoarpendorpsfeest@hotmail.com

10 kamp op zaterdag
Op zaterdag laten we de strijd tussen de buurten achter ons en kan iedereen zelf een team samenstellen van 4 personen voor de moderne tienkamp. Alle teams binden de sportieve strijd met elkaar aan op 10 originele en uiteenlopende spellen. Iedereen, die het basisonderwijs heeft afgerond, kan meedoen. Ook oud-inwoners en ‘vaste’ gasten zijn van harte welkom om mee te doen.
Zorg wel dat je op de fiets komt, want er zit een verplaatsing op de fiets in naar Rien!

Opgeven
Vanaf nu is het mogelijk om je op te geven voor de verschillende onderdelen van het programma; de kinderspelletjes en de volwassen spelen op zaterdag en het kaatsen op zondag. Voor het balgooien, de fietspuzzeltocht en het klaverjassen is opgave vooraf niet nodig, dit kan ter plaatse.

 Intekenen
Heb je onze commissie aan de deur gemist en wil je nog intekenen? Dat kan! Laat het ons weten via de mail of benader één van onze bestuursleden.

Aanmelden, opmerkingen of vragen over het feest?

Mail ons via fjouwerdoarpendorpsfeest@hotmail.com

De feestcommissie Anne, Watse, Hans, Iris, Jan, Jorrit, Oane en Elisabeth