IJsclub Eensgezindheid

IJsclub Eensgezindheid bestaat al ruim 150 jaar!

Onze ijsclub zorgt voor ‘winterwille’ voor jong en oud op de ijsbaan in Rien.
Leden komen uit o.a. Rien, Itens, Hinnaard, Lytsewierrum, Easterein en omgeving.

Vroeger lag de ijsbaan op de Franekervaart en dan daar waar de wind het gunstigst was om ijsgroei mogelijk te maken. Dat was niet altijd een strakke ijsbaan, ijsschotsen die door boten waren ontstaan, moesten dan met de hand bewerkt worden om de baan schaatsvaardig te maken.

Zo rond 1950 is de ijsbaan verplaatst naar de huidige plek, oorspronkelijk was dit een terp.
De huidige locatie is goed te vinden en bereikbaar vanaf de doorgaande weg.

Onze vereniging telt een kleine 200 leden.

Vroeger werden er spekwedstrijden gehouden … en het populaire “drie aan een stok”.
Tegenwoordig organiseren we diverse activiteiten waaronder korte baan afstanden, priksleeën of het populaire spel knobbelen dat elke keer op veel animo kan rekenen bij jong én oud.

Onze doelstelling is om meer jongeren op het ijs te krijgen. Is er een jaar geen buitenijs, dan proberen we voor de jeugd schaatsactiviteiten op een van de overdekte banen te organiseren.

Het bestuur bestaat uit 6 mensen afkomstig uit Rien e.o.

De ijsclub is ook te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/IJsbaanRien

Lid worden? Dat kan voor slechts € 5,- per jaar.
Voor dit bedrag ben jij samen met je partner en kinderen tot 17 jaar lid. Een winter geen ijs? Dan mag je gratis mee met de schaatsmiddag naar de Elfstedenhal in Leeuwarden!
Stuur een mail naar ijsclubrien@gmail.com

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op via ijsclubrien@gmail.com of telefonisch met onze voorzitter Jan Boonstra via 0515-333921

Recente berichten

IJsbaan in Rien open en knobbelen

december 18, 2022|

Vanavond (zondag 18 december a.s.) op de ijsbaan in Rien: Knobbelen voor jong én oud! Hét spel dat niet alleen draait om schaatsen maar ook om geluk: iedereen kan winnen! Leden van de ijsclub kunnen zich vanaf 19:00 uur ter plaatse inschrijven, inleg € 1,-. Start om 19:15 uur! Tijdens het Knobbelen kan er uiteraard ook regulier geschaatst worden zolang daarin maar rekening wordt gehouden met het spelonderdeel. Nog geen lid? Stuur een mailtje naar ijsclubrien@gmail.com of meld je aan op de baan als lid.

Uitnodiging Ledenvergadering IJsclub “De Eensgezindheid” Rien e.o.

december 11, 2022|

IJsclub “De Eensgezindheid” nodigt u hierbij uit tot het bijwonen van de ledenvergadering op donderdag 15 december 2022 om 20.00 uur in dorpshuis “De Lytse Fjouwere” te Itens. AGENDA. Opening Verslag ledenvergadering 2021 Jaarverslag secretaris Jaarverslag penningmeester en kascommissie Bestuursverkiezing Ingekomen stukken Mededelingen/nieuws vanuit het bestuur Rondvraag Sluiting Jo binne tige wolkom! Bestuur IJsclub “De Eensgezindheid” ijsclubrien@gmail.com

Steun de IJsclub met een gratis stem

september 5, 2022|

Via Rabo Clubsupport kan iedereen die lid is van de Rabobank, GRATIS een club/vereniging steunen middels een stem. Hoe meer stemmen, hoe meer geld de Rabobank doneert aan de vereniging/club. Stemmen kan van 5 t/m 27 september. Dit kan via https://rabobank.nl/clubsupport of nóg handiger via de Rabo-app: Stemmen via de Rabo-app: Service -> Clubsupport Zoek 'IJsclub Eensgezindheid' en vink deze aan Kies nog 2 andere clubs/verenigingen en vink deze aan Klik op Stem Bevestigen   Het doel van de IJsclub Rien e.o. is dit jaar: De aanschaf van stootkussens rondom de verlichtingspalen. Op deze wijze kunnen alle ijsactiviteiten veilig plaatsvinden.

Schaatsen IJsclub: zaterdag 19 maart a.s.

maart 7, 2022|

Het is jammer dat de winter niet hard genoeg heeft doorgezet. Toch wil IJsclub 'Eensgezindheid' de leden van de ijsclub de gelegenheid geven om nog een paar streekjes op het ijs te zetten. Dit alles in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Er is een binnenbaan voor de jongste schaatstalenten en een buitenbaan voor de oudere kinderen en volwassenen. Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 19 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur in Leeuwarden. Het vertrek is vanaf het dorpshuis in Itens, om 13.00 uur. Ieder lid van de ijsclub mag mee, je kunt je opgeven tot en met woensdag 16 [...]

Stem op de verenigingen in De 4 doarpen!

oktober 4, 2021|

De kaatsvereniging, vogelwacht én ijsclub slaan de handen in één om met elkaar zoveel mogelijk geld op te halen voor deze verenigingen in De 4 doarpen met Rabo Clupsupport! Iedereen die lid is van de Rabobank kan een gratis stem geven aan een club/vereniging. Hoe meer stemmen, hoe meer geld de Rabobank doneert aan de vereniging. Stemmen kan van 4 t/m 25 oktober 2021. Door in te loggen bij de Rabobank online óf via de Rabo-app. Ga dan via 'Service' naar 'Mijn Lidmaatschap' om vervolgens te klikken op Rabo Clubsupport. Hier kun je op maximaal 3 clubs/verenigingen stemmen. Uit De [...]

Agenda

Blijft op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief.