De 4 doarpen

Hinnaard, Itens, Rien en Lytsewierrum

Hardloopvirus heeft dankzij Swit&Sitrin in de 4 dorpen toegeslagen

swit en sit actie kidsWebsite
Zaterdag 9 juni 2018 werd in Itens voor de eerste keer de Swit&Sit Rin georganiseerd; een hardloop-evenement, georganiseerd door 4 enthousiaste hardloopsters uit de 4 dorpen. Met een kidsrun van 1 en 2 kilometer en daarna een run van 5 en 10 kilometer was er voor ieder wat wils. Vele vrijwilligers uit de 4 dorpen maakten door hun bijdrage dit evenement tevens mogelijk. Van verkeersregelaar, barman, presentator tot sponsor.
Onder prima omstandigheden werd er deze zaterdag in het begin van de middag afgetrapt met een warming up voor de kinderen. Met een heuse 'haas' voorop klonk daarna het startschot voor de kidsrun. Zo'n 30 kinderen uit de 4 dorpen en omgeving liepen de run uit, met aan de finish de prijs voor de winnaars en een medaille voor alle andere deelnemertjes.
Om 15.00 uur klonk het startschot voor de 10 kilometer, waar zo'n 25 deelnemers waren. De route ging door de prachtige Greidhoeke. Om 15.15 uur gingen de 5 kilometer-lopers van start, deze afstand was het populairst, met zo'n 40 deelnemers. Met een tijd van 23 minuten en 15 seconden was Itenser Stan Korbach de snelste van deze groep. Ilan Palstra tikte als eerste van de 10 kilometer-lopers de finish aan, in een tijd van 39,07. Alle deelnemers hebben de run uitgelopen.

Na afloop van de run was het goed sitten (na het switten). Met een hapje en drankje en muzikale begeleiding was het nog lang gezellig op het sportveld in Itens.

Terugkijkend op dit evenement, wat voor de 1e keer in Itens georganiseerd werd, mogen de organiserende dames met recht trots zijn. Een mooi, sportief en goed georganiseerd evenement, welke jong en oud in beweging brengt en daarnaast de mienskip uit de dorpen met elkaar verenigd.
Kinderen hebben op een leuke, speelse manier kennis gemaakt met de hardloopsport en daarnaast is de verdienste dat de trainingsgroep, welke is ontstaan in voorbereiding op de run, nog blijft bestaan en er zelfs nog nieuwe hardlopers aanhaken. Reactie van de dames: "We kijken terug op een zeer geslaagde dag. We hebben deze dag bijna 100 deelnemers mogen ontvangen. Echt boven onze verwachting, voor deze eerste editie. De deelnemers waren laaiend enthousiast over de routes door onze mooie Greidhoeke. Ook van de gezelligheid nadien tijdens het ‘sitten’ werd van alle kanten genoten. Als het aan ons ligt, komt er zeker een vervolg!"


Facebook: https://www.facebook.com/switensitrin/

De4doarpen.nl

AEDknop
Foto, verslag of uitnodiging, 
stuur het naar de Webredactie!
IconMail IconNieuwsbrief IconFacebook IconTwitter

Twitter @De4doarpen