De 4 doarpen

Hinnaard, Itens, Rien en Lytsewierrum

Nachtwandeling naar de witte wieven van de Friese weidevogelgebieden

nacht uil 2
Op zaterdagavond 27 oktober (19:30 - 21:30 uur) wordt er door Natuurmonumenten een struintocht georganiseerd. 
Vanaf de afgegraven terp Swyns struin je samen met de boswachters van Natuurmonumenten door de weilanden en over de greppels van Skrok naar de boerderij Sibada State. Daar, in de schuur en met een kop warme chocolademelk, luister je naar de verhalenvertelster Nelle Raaphorst, die je meeneemt op een spannend avontuur (voor alle leeftijden!) naar de witte wieven van Swyns. Daarna is het tijd om via het oude kerkpad – het Swynzerpaad – langs de kronkelige slenk terug te wandelen naar de auto of fiets.

Lichtvervuiling
Nederland is één van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht die ’s nachts brandt. Al dit licht wordt lichtvervuiling genoemd. De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties en wil mensen laten genieten van de donkere nacht en ze bewust maken van lichtvervuiling. Natuurmonumenten doet hier graag aan mee. Normaal gesproken zijn de natuurgebieden ’s nachts afgesloten om de dieren rust te gunnen, maar tijdens de Nacht van de Nacht worden er wandelingen georganiseerd om mensen de duisternis te laten beleven. Lees meer over de Nacht van de Nacht op www.nachtvandenacht.nl.

Mee wandelen? Meld je aan!
De nachtwandeling wordt begeleid door boswachters van Natuurmonumenten en vindt plaats op zaterdagavond 27 oktober. We starten om 19:00 uur bij de vogelkijkhut Swyns net buiten Wommels, waar parkeergelegenheid is. Aanmelden is verplicht en kan tot 25 oktober! De activiteit is geschikt voor personen vanaf 8 jaar. Laarzen of hoge wandelschoenen zijn noodzakelijk!

De4doarpen.nl

AEDknop
Foto, verslag of uitnodiging, 
stuur het naar de Webredactie!
IconMail IconNieuwsbrief IconFacebook IconTwitter

Twitter @De4doarpen