Swit&Sit Rin

Mienskip, Bewegen, Gezelligheid

Toen wij, vier enthousiaste amateur- hardlopers  in Itens onafhankelijk van elkaar opperden dat, na deelname aan een hardloopevenement elders in Friesland, zo’n evenement eigenlijk ook in onze mooie Greidhoeke georganiseerd moet worden, was het idee snel geboren: de Swit & Sit- rin in Itens.
Een hardloopevenement waarbij Mienskip, Bewegen voor jong & oud en Gezelligheid de dragende krachten zijn. Earst switte, dan sitte.

Bewegen

Het idee is verder uitgewerkt en na een succesvolle eerste editie met ruim 100 deelnemers organiseren we op zaterdag 23 mei 2020 de tweede Swit & Sit- rin vanaf het sportveld in Itens. Voor jong en oud wordt een hardloopevenement georganiseerd:
14.20 uur: 1 km voor basisschooljeugd
14.30 uur: 2 km voor basisschooljeugd
15 uur: 10 km voor volwassenen (vanaf 13 jaar)
15.15 uur: 5 km voor volwassenen (vanaf 13 jaar)
Een plattegrond van de prachtige route door onze ‘achtertuin’ vindt u hierna.

Mienskip

We willen dit evenement nadrukkelijk mét de mienskip (de lokale dorpsgemeenschap) organiseren. Daar zijn we goed in! Uit de organisatie van diverse evenementen in het verleden, zoals de Slachtemarathon en de lytse Doarpen-rintocht, is gebleken dat de kracht van onze Mienskip ongekend is en daar zijn we trots op.
Zo wordt een beroep gedaan op een groot aantal vrijwilligers in bijvoorbeeld de verkeersveiligheid, de catering, de organisatie en logistiek rond het parkeren, aankleding van de route. Maar ook lokale bedrijven en verenigingen spelen, al dan niet in natura, een rol van betekenis. Zo sponsort de kaatsvereniging KF Itens eo. de ontvangst- en finishtent en  heeft het lokale vormgevingskantoor Merk aan de Winkel kosteloos ons prachtige logo ontworpen.

Gezelligheid

Nadrukkelijk komt in ons evenement naar voren dat het vooral om de gezelligheid gaat. We organiseren een evenement waarbij er na inspanning tijd gemaakt moet worden voor ontspanning en ontmoeting. Daarom: Earst switte, dan sitte.
Natuurlijk loopt niet iedereen hard, maar we willen de drempel om te gaan hardlopen verlagen. Juist door te gaan hardlopen met de mensen uit je dorp, ontmoet je elkaar en zorgen we voor verbinding. Wij zullen in de periode voorafgaand aan de Swit& Sit-rin een trainingsschema verstrekken aan de beginnende hardloper en met hen trainen om tot een verantwoorde loop te komen.
De gezelligheid vinden we ook in de start- en finishtent op 23 mei. We roepen alle inwoners en familie en vrienden op om de deelnemers te supporteren en samen te komen ‘sitten’ en  aanwezig te zijn bij dit unieke evenement. Dit jaar maken we meer ruimte voor vertier in de tent en zal het “Mienskip”- gevoel nog meer aandacht krijgen.

Contact

Contact
Heeft u vragen over de Swit&Sit-rin of wilt u sponsoren? Dan kunt u contact opnemen met het Swit&Sit- team in Itens: Anke Strikwerda, Roelie Zijlstra, Paula Korbach en Esther Brouwer, switsitrin@gmail.com
Route 5 km
route 10 km

Recente berichten

SWIT&SIT NIEUWSFLITS

maart 3, 2020|

Bêste Switters! Jullie hebben de primeur! Wij (Esther, Anke, Paula en Roelie) zijn bezig met de voorbereidingen van een heuze Swit&SitHit (in samenwerking met Sander Metz). Bij deze Swit&SitHit willen we ook een videoclip gaan maken en daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Op zaterdag 7 maart verzamelen we om 13 uur bij het dorpshuis. Wij zouden het zeer op prijs stellen dat jullie er dan ook bij kunnen zijn in hardloopkleding. Heb je een Swit&Sitshirt? Trek dat dan aan! Wanneer je een auto tot je beschikking hebt, dan kan dat handig zijn; we zullen op verschillende locaties opnames maken! [...]

SwitSitRin 2020

februari 22, 2020|

Nog twee nachten slapen en dat is het zover! Doe je mee? Wat fijn dat je de eerste stappen op weg naar de SwitSitRin 😅 hebt gezet! Nog even wat huishoudelijke mededelingen: We trainen ‘s maandags totdat het uur erbij komt (eind maart) in het donker. Houd je rekening met je zichtbaarheid? 💡 Voor de training vragen we een eenmalige bijdrage van €5,- 💴. Dat mag je contant meenemen naar de training maandag. Anne en ik zullen de 5km- switters begeleiden. Jan Gerben neemt de 10km-switters mee. Maar we beginnen natuurlijk rustig aan! Dus, tot maandag 19.30u!!! Groeten van het [...]

Beste dorpsbewoners,

It koe net better! Wat hebben we genoten van de tweede editie van de Swit&Sit- Rin. De timing was perfect: rond 14 uur kon de paraplu ingeklapt worden en kwam de zon tevoorschijn! 

Met hulp van ruim 25 vrijwilligers en veel gulle bijdragen van ruim 20 stipers konden bijna 100 lopers weer een ‘rin’ door onze Greidhoeke maken.

Ook de sit na afloop werd goed bezocht en door aanwezigheid van de hottubs, pizzabakker en live-muziek extra relaxed.

We willen jullie allemaal dan ook héél héél hartelijk bedanken! 

Begin juli evalueren we de tweede editie: mocht je nog tips of tops hebben, dan houden we ons van harte aanbevolen: switsitrin@gmail.com.

Nog even nagenieten van deze mooie dag: de foto’s van de Swit&SitRin 2019 zijn te vinden via deze links:

https://myalbum.com/album/v5Ce6YZbMWks

en

https://www.myalbum.com/album/JgQJSgJyiEkA

Sportieve groet, 

Anke, Paula, Roelie, Esther

– – –