Biljartvereninging “de Kromme Keu”

 Onze vereniging is in 1970 opgericht door een aantal enthousiaste biljarters. Er zitten nu nog twee leden van het eerste uur bij de club. Het maximale aantal leden is tweeëntwintig personen.

Elke woensdagavond in de wintermaanden wordt er gespeeld in het dorpshuis“de Lytse Fjouwere”.

Tijdens de competitie biljarten we in de speelvorm “Libre”. Elke speler speelt met een handicap, die wordt bepaald door het gemiddelde van het voorgaande seizoen. Dit doen we om zo iedereen een gelijke kans te geven partijen te winnen.Tijdens het seizoen worden er ook wedstrijden georganiseerd met een andere speelvorm, bijvoorbeeld “Driebanden”.

Momenteel heeft de vereniging zo rond de zeventien leden, nieuwe leden zijn dus van harte welkom voor een gezellig avondje biljarten in ons dorpshuis.

Lijkt het je wat, dan kun je meer informatie krijgen bij het bestuur.

Recente berichten

Biljertoernoai op 27 en 28 desimber yn “de Lytse Fjouwere”

december 30, 2019|

Foar de tredde kear is der troch biljertferiening "de Kromme Keu" in toernoai foar de leden organisearre, moai sa tusken kryst en âld en nij yn. It giet fansels om it biljerten, mar de gesellichheid stiet ek heech yn it findel. Sa waarden tuskentroch de kielen smard, koe der snert iten wurde en oare lekkere hapkes, fersoarge troch Reinder de Jong. Elk hat him dat goed smeitsje litten.   It wie wer tige slagge mei spannende partijen, der is fûleinnich striden ûnder oanmoediging fan guon oanwêzige froulju. Om de konsintraasje foar de mannen te ferheegjen, soargen sy der foar dat [...]