Kaatsvereniging Itens e.o

Kaatsvereniging Itens e.o. organiseert ieder jaar vanaf Koningsdag t/m eind augustus/begin september verschillende kaatspartijen voor leden en niet leden in de Fjouwer doarpen, Itens, Rien, Hinnaard en Lytsewierrum.

Wekelijks wordt er in het seizoen competitie gekaatst door heren en dames. Voor de iets minder fanatiekelingen is er ferdivedaasje keatsen, voor een ieder die het leuk vind om een balletje te slaan of kennis wil maken met deze leuke Friese sport. In het seizoen worden er verschillende ledenpartijen georganiseerd, maar ook niet leden worden bij sommige partijen uitgenodigd om mee te doen.

Voorbeelden van kaatspartijen zijn: Koningsdagpartij, nachtkeatsen, stritkeatsen en pearke keatsen, waarbij elke keer weer gestreden wordt om de mooie kransen en de bijbehorende prijzen.

Ook worden er federatie partijen georganiseerd en ook de zogenaamde Agrarische partij, waarbij heren 1e klasse kaatsers op het sportveld in Itens te bewonderen zijn. Door de verschillende sponsors is het mogelijk om de verschillende partijen te organiseren.

Daarnaast is er een jeugdcommissie, die zich actief inzet voor het jeugdkaatsen in de dorpen.

Elke week wordt er onder deskundige leiding met de kinderen van de basisschool getraind en er wordt ook een competitie gekaatst.

Recente berichten

De trainingen gaan weer los!

mei 11, 2020|

We hebben fantastisch nieuws voor de kinderen! Klik op onderstaande link voor alle informatie. Informatie voor de ouders Voor vragen kunnen jullie zijn jullie altijd welkom.   Sportieve groetjes, Kf Itens e.o.    

Update K.f. Itens e.o.

april 16, 2020|

Beste leden,    Het bestuur hoopt dat iedereen gezond is in deze periode van onzekerheid. Ook de kaatsvereniging merkt de gevolgen van de Corona crisis.     Het bestuur heeft besloten om de adviezen van het RIVM en de KNKB te volgen. Alle activiteiten van de kaatsvereniging komen daarom in elk geval stil te liggen tot 1 juni, zoals de KNKB ook heeft aangekondigd.     Het kaatsboekje dat jullie elk jaar van ons ontvangen zal even op zich laten wachten omdat we later dit seizoen een selectie van de wedstrijden willen maken. Ook de contributie zal later geïnd worden.    Mocht je [...]