Fûgelwacht De Fjouwer Doarpen

Een kwart eeuw geleden opgericht om de weidevogels die broeden rondom onze 4 dorpen te beschermen, maar langzaam maar zeker een vereniging geworden die ook zijn best doet om andere vogels nestgelegenheid te bieden en organisator van tal van sociale activiteiten voor onze leden.

 Zo is er een paar jaar geleden in Lytse Wierrum een zwaluwwand aangelegd voor de oeverzwaluw. Staan er in alle dorpen strampels met eendenkorven. Hangen de bomen in en rondom de dorpen vol met nestkastjes, voor mezen, spreeuwen en mussen en is er een nestvlot voor de visdief in de vaart gelegd.

Hoogtepunt is ieder jaar de het visrookfestijn op de kamp bij Rien, waar na de viswedstrijd, een paar honderd mensen zich tegoed doen aan gerookte vis, meestal onder genot van een koud drankje en waar de kinderen zich kunnen laten schminken en hun energie kwijt kunnen op een springkussen en dit alles onder muzikale omlijsting van een accordeonist.

Bijna net zo populair is de jaarlijkse bingoavond in dorpshuis, waar jong en oud een gokje waagt. Voor de liefhebbers is er de klaverjasmiddag met rijkelijk prijzen en na afloop een voedzame maaltijd. Ook deze activiteiten worden verlevendigd met livemuziek.

Ook proberen we één of twee keer per jaar een activiteit te organiseren met de jeugd van de basisschool de Romte, al viel dit in de corona jaren in het water. Meestal staat er in het voorjaar een excursie naar een vogel eldorado op het programma.

Een paar keer per jaar verschijnt er een rijk geïllustreerde digitale nieuwsbrief, waarin de leden over het wel en wee van de club geïnformeerd worden.

Kortom een jonge bruisende vereniging met oog voor de natuur.

De zwaluwwand

De zwaluwwand

De zwaluwwand 2
Het rookfeest

Het rookfeest

Rick Veffer finer earste aai 2022

Rick Veffer finer earste aai 2022

Recente berichten

Eerste kievitsei 2023 van Fûgelwacht de Fjouwer Doarpen

maart 19, 2023|

Op zondag 19 maart 2023 heeft Jacob Sipke Visser het eerste ei van de wacht gevonden. Omstreeks 9:00 uur ontving het bestuur een telefoontje van Rick (vinder van eerste ei 2022) dat ze een gevuld nestje hadden gevonden. Op een perceel mais nabij Roodhuis hadden ze een aantal dagen eerder al wat activiteit gezien, maar was er nog geen ei gevonden. Een paar dagen later was het raak; een aantal mooi opkomende vogels gaf de heren hoop. Zoals zo vaak bleek het eitje aan het einde van het perceel te liggen in een prachtig nestje. Het bleek niet ver af [...]

Utnoeging jubileumfeest fugelwacht

april 6, 2022|

UITNODIGING VOOR HET JUBILEUMFEEST 25 + 1 VAN FÛGELWACHT “DE FJOUWER DOARPEN” OP ZATERDAG 9 APRIL VANAF 15.00 UUR IN HET DOARPSHÛS DE LYTSE FJOUWERE Zie bijlage voor het programma: Utnoeging jubileumfeest fugelwacht

Stem op de verenigingen in De 4 doarpen!

oktober 4, 2021|

De kaatsvereniging, vogelwacht én ijsclub slaan de handen in één om met elkaar zoveel mogelijk geld op te halen voor deze verenigingen in De 4 doarpen met Rabo Clupsupport! Iedereen die lid is van de Rabobank kan een gratis stem geven aan een club/vereniging. Hoe meer stemmen, hoe meer geld de Rabobank doneert aan de vereniging. Stemmen kan van 4 t/m 25 oktober 2021. Door in te loggen bij de Rabobank online óf via de Rabo-app. Ga dan via 'Service' naar 'Mijn Lidmaatschap' om vervolgens te klikken op Rabo Clubsupport. Hier kun je op maximaal 3 clubs/verenigingen stemmen. Uit De [...]

Agenda

Blijft op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief.