Fûgelwacht De Fjouwer Doarpen

De naam zegt het al: een vogelwacht met leden uit onze vier schitterende dorpen waarvan op een enkeling na alle bewoners lid zijn van onze wacht.

Onze wacht werd in 1995 opgericht door een groep bevriende natuur mensen die al jaren bezig waren om de door ons zo geliefde weidevogels te beschermen eerst als pure eenlingen daarna in 1995 onder de vlag van de BFVW. Natuurlijk hebben niet alleen de weidevogels onze speciale aandacht, ook de gevederde vrienden rondom huis en tuin worden niet vergeten.

Wat doen we zoal, zult u zich terecht afvragen. We beschermen in het voorjaar de legsels van de weidevogels. Dat kan d.m.v. het merken van de nesten en/ of het daadwerkelijk redden van nesten op land waar veel boerenwerk wordt verricht. Ook inventariseren we de nestkasten die veelvuldig in onze dorpen aanwezig zijn, een breed scala aan activiteiten zoals u leest.

Wij begrijpen als geen andere wacht dat de jeugd de toekomst heeft en dat zij een grote rol kunnen spelen op het gebied van vogels en bescherming. We nemen de basisschooljeugd daarom meerdere keren per jaar mee, om daadwerkelijk de natuur te ‘proeven’.We bezoeken musea, vogelopvangcentra en geven praktisch les in het zoeken van eieren en vogelherkenning. De jeugd moet in onze optiek bij de natuur betrokken worden en gezien de enthousiaste geluiden zijn we daarin zeer geslaagd.

We hebben al aangegeven dat we enorm trots zijn op het enorme aantal leden van onze wacht en om die dankbaarheid te tonen houden we voor al onze leden een inmiddels niet meer weg te denken rookfestijn voorafgegaan door een viswedstrijd voor jong en oud. In maart houden we onze ledenvergadering.

De jaarverslagen staan in een prachtig boekwerk, een pareltje op het gebied van natuurverslaggeving en een waar collectoritem. We kunnen de contributie op vijf euro houden, maar zoals u hebt kunnen lezen, zijn de inzet en betrokkenheid en passie voor de vogels die prijs dubbel en dwars waard. Wij willen u als nieuwe inwoner dan ook met de zelfde warmte ontvangen als waarmee wij de natuur in stand proberen te houden .

Letterlijk en figuurlijk : Een warm nest!

Recente berichten

Ruim € 800,- naar verenigingen De 4 doarpen!

november 2, 2020|

De maand oktober stond in het teken van Rabo Clubsupport. Iedereen die lid is van de Rabobank kon een gratis stem geven aan een club/vereniging. Hoe meer stemmen, hoe meer geld de Rabobank zou doneren. De kaatsvereniging, fûgelwacht en ijsclub sloegen de handen in één, zij kunnen gezamenlijk € 800,- in ontvangst nemen. Fûgelwacht: € 395,46 Kaatsvereniging: € 246,82 IJsclub: € 227,77 Namens deze 3 verenigingen: Tige Tank foar jo stim!

Steun de verenigingen uit De 4 Doarpen met een gratis stem!

oktober 8, 2020|

De kaatsvereniging Itens e.o., fûgelwacht De Fjouwer Doarpen én IJsclub de Eensgezindheid Rien e.o. slaan de handen in één om met elkaar zoveel mogelijk geld op te halen voor deze verenigingen in De 4 doarpen. Iedereen die lid is van de Rabobank kan een gratis stem geven aan een club/vereniging. Hoe meer stemmen, hoe meer geld de Rabobank doneert! Elke stemmer dient op minimaal 3 clubs te stemmen, hoe mooi is het om dan 3 clubs uit De 4 doarpen te steunen?! Stemmen? Ga naar: Rabobank.nl/Clubsupport óf nog sneller via de Rabo app! Door in te loggen in de app [...]

IT GIET OAN DE WELLEWAND/ZWALUWWAND

september 27, 2019|

Zoals jullie weten wordt er al maanden druk achter de schermen gewerkt om de plaatsing van de zwaluwwand op het perceel van Fred Dijkstra zo soepel mogelijk te laten verlopen we zijn heel blij met alle sponsoren en subsidiënten die op wat voor manier dan ook hun best doen om van de zwaluwwand een succes te maken. We hebben inmiddels meer dan de helft van het kostenplaatje kunnen dekken door die inkomsten. We weten dat er heel veel mensen ook graag mee willen werken om de laatste gaatjes te dichten en daar liggen gelukkig voor u als leden nog mogelijkheden. [...]

Agenda