Fjouwer Doarpen Docht

Ontstaan

Fjouwer Doarpen Docht (FDD) is opgericht in het voorjaar van 2011, omdat er geen feestcommissie bestond om een jaarlijks doopfeest te organiseren. Een clubje dames hebben de handen ineen geslagen en in een korte tijd de Fjouwer Doarpen Dei neergezet. Dit dorpsfeest was een enorm succes waardoor het FDD is uitgegroeid tot een vereniging die maandelijks activiteiten organiseert alle bewoners van De Fjouwer Doarpen.

Activiteiten

Elk jaar stellen we een programma op en proberen we een goede mix te vinden tussen nieuwe en terugkerende activiteiten en proberen hierbij jong en oud aan te spreken. Zo is het winterse stampotten buffet “Winterwille” elk jaar weer een succes, net als het bloemschikken en de Kwisjun. De kinderen in onze dorpen hoeven zich ook niet te vervelen want er wordt regelmatig geknutseld in het dorpshuis, geswingd tijdens de kinderdisco en mooie prijzen gewonnen bij de kinderbingo. We proberen het seizoen in het voorjaar af te sluiten met een groot feest voor iedereen.

Meehelpen?

Wil je meedenken in ons team, of heb je leuke ideeën voor een activiteit? We horen het graag! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar een paar extra handen die willen helpen bij de voorbereiding of tijdens een activiteit.

Recente berichten

FDD Ouderenmiddag met diner

oktober 24, 2023|

Vrijdag 10 november organiseert FDD samen met Iepen Café een ouderenmiddag met een diner. Men begint om 16.00 uur, er kan gezellig bij gekletst worden onder het genot van een bakje koffie of thee. Rond 17.30/18.00 uur gaat men aan tafel en kan genoten worden van het eten, gemaakt door onze kok Fred. Mee eten? De kosten zijn €12,50. Opgeven kan t/m 8 november via fddocht@live.nl of bij Agatha Flier(06-18489517).

FDD Garagesale

juni 12, 2023|

Zaterdag 17 juni van 13.00 uur tot 16.00 uur is het zover: de Garagesale! Dorpsgenoten verkopen hun spullen vanuit hun tuin, hok of garage. De verkooppunten zijn alleen in Itens en zijn te herkennen aan een opgehangen vlag of vlaggetjes. Mochten er nog mensen uit andere dorpen aan willen sluiten,dan kan dat op het schoolplein (Itingewei 2) of bij Lenie Rispens(Hearedyk 33), ook mensen uit Itens zijn natuurlijk vrij om mee te doen. We maken er een mooie middag van!

15 februari FDD ouderenmiddag

februari 8, 2023|

Op woensdagmiddag 15 februari organiseert FDD de 1e ouderenmiddag voor 60 plussers. De bedoeling is om er een gezellige middag van te maken met een bakje koffie/thee, een spelletje te doen, kaarten of gezellig even bijkletsen met dorpsgenoten. De middag begint om 14.00 uur in het café, de toegang is gratis en voor vervoer kan evt. gezorgd worden(via fddocht@live.nl of bij 1 van het bestuur van FDD)

Agenda

FDD bloemschikken

15 december @ 20:00

Blijft op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief.