Swit&Sit Rin

Mienskip, Bewegen, Gezelligheid

Toen wij, vier enthousiaste amateur- hardlopers  in Itens onafhankelijk van elkaar opperden dat, na deelname aan een hardloopevenement elders in Friesland, zo’n evenement eigenlijk ook in onze mooie Greidhoeke georganiseerd moet worden, was het idee snel geboren: de Swit & Sit- rin in Itens.
Een hardloopevenement waarbij Mienskip, Bewegen voor jong & oud en Gezelligheid de dragende krachten zijn. Earst switte, dan sitte.

Bewegen

Het idee is verder uitgewerkt en na een succesvolle eerste editie met ruim 100 deelnemers organiseren we op zaterdag 11 mei 2024 de vijfde Swit & Sit-rin vanaf het sportveld in Itens. Voor jong en oud wordt een hardloopevenement georganiseerd:

13.30 uur: wandelaars, 10 km
14.20 uur: 1 km voor basisschooljeugd
14.30 uur: 2 km voor basisschooljeugd
15 uur: 10 km voor volwassenen (vanaf 13 jaar)
15.15 uur: 5 km voor volwassenen (vanaf 13 jaar)
16.00 uur: Sitte & muzyk

Een plattegrond van de prachtige route door onze ‘achtertuin’ vindt u hierna.

Mienskip

We willen dit evenement nadrukkelijk mét de mienskip (de lokale dorpsgemeenschap) organiseren. Daar zijn we goed in! Uit de organisatie van diverse evenementen in het verleden, zoals de Slachtemarathon en de lytse Doarpen-rintocht, is gebleken dat de kracht van onze Mienskip ongekend is en daar zijn we trots op.
Zo wordt een beroep gedaan op een groot aantal vrijwilligers in bijvoorbeeld de verkeersveiligheid, de catering, de organisatie en logistiek rond het parkeren, aankleding van de route. Maar ook lokale bedrijven en verenigingen spelen, al dan niet in natura, een rol van betekenis. Zo sponsort de kaatsvereniging KF Itens eo. de ontvangst- en finishtent en heeft het lokale vormgevingskantoor Merk aan de Winkel kosteloos ons prachtige logo ontworpen.

Gezelligheid

Nadrukkelijk komt in ons evenement naar voren dat het vooral om de gezelligheid gaat. We organiseren een evenement waarbij er na inspanning tijd gemaakt moet worden voor ontspanning en ontmoeting. Daarom: Earst switte, dan sitte.
Natuurlijk loopt niet iedereen hard, maar we willen de drempel om te gaan hardlopen verlagen. Juist door te gaan hardlopen met de mensen uit je dorp, ontmoet je elkaar en zorgen we voor verbinding. Wij zullen in de periode voorafgaand aan de Swit& Sit-rin een trainingsschema verstrekken aan de beginnende hardloper en met hen trainen om tot een verantwoorde loop te komen.
De gezelligheid vinden we ook in de start- en finishtent op 11 mei. We roepen alle inwoners en familie en vrienden op om de deelnemers te supporteren en samen te komen ‘sitten’ en  aanwezig te zijn bij dit unieke evenement. Dit jaar maken we meer ruimte voor vertier in de tent en zal het “Mienskip”- gevoel nog meer aandacht krijgen.

Contact

Heeft u vragen over de Swit&Sit-rin of wilt u sponsoren? Dan kunt u contact opnemen met het Swit&Sit- team in Itens: Tineke Kamstra, Hinke Politiek en Ans Booy.
Onze steun en toeverlaat: Anke Strikwerda en Roelie Zijlstra draaien achter de schermen nog volop mee.
Route 5 km
route 10 km

Recente berichten

Swit & Sit Rin

februari 12, 2024|

Heb jij je al opgegeven voor de Swit&Sit trainingen? We hebben inmiddels een leuk hardloopprogramma gemaakt, dus... waar wacht je nog op?! Kom gezellig meelopen op de maandagavond! Start: ma 4 maart, 19.30 uur, " lytse fjouwere" Itens. Opgave via: switsitrin@gmail.com

20 mei Swit&SitRin

april 19, 2023|

Al aangemeld voor de Swit&SitRin? Op 20 mei is het weer zover! Dan kun je weer een rondje hardlopen door de prachtige omgeving van de Greidhoeke! Inschrijving via www.mijninschrijving.nl

útslagen en foto’s Swit&SitRin

mei 30, 2022|

Wat ha wy juster in geweldige dei hân mei de Swit&SitRin 2022! Der binne hiele moaie foto’s makke troch Immie & Watse! Tige tank der foar! Ek alle oare frijwilligers tige tank foar it mei inoar mooglik meitsjen fan dizze bjusterbaarlike dei! De útslagen kinne jim sjen op: https://www.mijninschrijving.nl/participantResults/listParticipantResults/506/ Alle foto’s kinne jim besjen op: https://myalbum.com/album/ZQrwFctcMV7s59 Earst Switte, dan Sitte!

It giet oan! De Swit & Sit Rin op zaterdag 28 mei vanaf het sportveld in Itens!

mei 23, 2022|

Het meest gezellige hardloopevenement van de Greidhoeke van, voor en met de mienskip. Jij bent erbij toch? Want: je Swit of je Sit! 👉Swit jij 5 of 10 km? Schrijf je dan nu nog in via www.mijninschrijving.nl. Je kunt het! 👉Sit jij liever? Kom dan gezellig de hardlopers aanmoedigen vanaf 14:20 uur, doe een drankje of een pizza (pizza’s van Atze), stap in één van onze hottubs, luister vanaf 16 uur naar de opzwepende muziek van Sander Metz!

Swit&SitRin

februari 3, 2022|

Op moandei 28 febrewaris starte we wer mei de training foar de Swit&SitRin. Dochtst ek mei?? We begjinne om 19.30 oere by Doarpshûs "De Lytse Fjouwere" en we traine foar de 5 of 10 kilometer.  Gesellich mei elkoar yn kondysje komme en yn kondysje bliuwe! Wêz wolkom!!

Swit&SitRin

juli 12, 2021|

Hey Switters, De draafskuon kinne út de kast, want jim kinne begjinne mei trainen! De datum foar de 3e edysje fan de Swit&SitRin stiet fêst: 28 maaie 2022 (de sneons fan it Hemelvaartswykein). Skriuw him fêst yn de aginda! As alles goed giet sille wy de groepstrainingen yn it foarjier fan 2022 wer opstarte, mar jim kinne natuerlik self ek wer ris efkes in blokje om prebearje! It luie swit moat der út! Switters, set him op!

Blijft op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief.