“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, wie kent deze beroemde uitspraak van jeugdheld Pippi Langkous niet? En deze spreuk is zeker op het lijf geschreven van de 26 kinderen die al sinds eind januari elke week twee keer repeteren voor ‘hun optreden op het podium van Easterwierrum, waar het BerneIepenloftSpul (BIS) dit jaar Pippi Langkous voor het voetlicht brengt. Na twee auditierondes in januari en een officiële kick-off in februari, is het echte werk nu begonnen.

Itens heeft zijn eigen talent ook in gezet! Andries Rijpma doet dit jaar mee aan BIS. Een theatrale bijdrage van eigen bodem! De kinderen hebben een rol en/of dansen en zingen in het ensemble zijn ontzettend enthousiast en staan te ‘shinen’ op de bühne alsof ze dit al veel vaker hebben gedaan.

Op weg naar de uitvoering in juni
Vol overgave zetten ze zich, onder leiding van het artistiek team, in om eind juni te gaan knallen in Easterwierrum. Jullie dorpsgenoot, Joke Krist is natuurlijk een van de enthousiaste leden van het artistiek team voor het onderdeel muziek!

Pippi beleeft doldwaze avonturen tijdens het Iepenloftspul. Natuurlijk ontbreken haar vrienden Tom en Annika niet op het podium. Samen gaan ze op reis naar verre oorden, komen ze onderweg van alles tegen en keren zij ook weer terug naar villa Kakelbont.

Pippi past helemaal in de tijd van tegenwoordig
Het originele stuk van Ivo de Wijs is bewerkt door Peter Sijbenga. Hij heeft het origineel vertaald naar het Fries en er een eigen draai aan gegeven. Het leidde tot mooie woordvindingen en creatieve teksten, die voor zowel kinderen als volwassenen goed te begrijpen zijn. Ook in de wereld van Pippi treedt de digitalisering toe….en krijgt Pippi te maken met ‘een nieuw soort boef’. Maar…. Pippi zou Pippi niet zijn als ze daar niet op haar geheel eigen wijze korte metten mee maakte.

Pippi is voor iedereen
Wie je ook bent…we willen allemaal een beetje Pippi zijn! Dit wil je dus niet missen! BIS speelt op 22, 24, 25, 28, 30 juni en 1 juli. De kaartverkoop is gestart vanaf 11 april via www.berneiepenloftspul.nl

Tot dan!