Informatie over het Corona virus

Inhoudsopgave

* Bericht van de burgemeester
* Wethouder Mirjam Bakker over ‘ mienskip ‘ in coronatijd
* De gemeentelijke dienstverlening
* Evenementen en activiteiten

* Sociaal Collectief: telefonisch bereikbaar en aangepaste activiteiten
* Maatregelen recreatie en toerisme
* Lokale initiatieven
* Informatie over het Coronavirus (COVID-19)

Bericht van de burgemeester

Beste inwoners van Súdwest-Fryslân,

Om de veiligheid en de gezondheid van iedereen zo goed mogelijk te beschermen, heeft de regering zware maatregelen genomen. Deze maatregelen staan in een zogeheten ‘noodverordening’. Er wordt veel van iedereen gevraagd, iedereen moet zich aanpassen.

Minister-president Mark Rutte zei het maandagavond al in zijn
televisietoespraak: “de coronacrisis gaat ons allemaal aan. Alle 17 miljoen Nederlanders zijn nodig om verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken en te vertragen”.

Lees het hele bericht van de burgemeester op onze website [2]

Wethouder Mirjam Bakker over ‘ mienskip ‘ in coronatijd

Beste besturen van de dorps-, stads- en wijkbelangen,

Als wethouder Kernenbeleid wil ik jullie -als belangrijke spil in de
samenleving- graag een hart onder de riem steken.

Op dit moment zitten we in een bijzondere situatie door de uitbraak van het coronavirus. We proberen hier met zijn allen zo goed mogelijk mee om te gaan. De komende maanden zullen door de genomen maatregelen moeilijk zijn. Ook op jullie als bestuur kan veel afkomen. Waarschijnlijk krijgen jullie vragen van bewoners uit je dorp, stad en wijk. Misschien zitten jullie zelf ook met vragen. De gemeente wil jullie zoveel mogelijk ondersteunen in deze moeilijke tijd. Het is belangrijk om met elkaar in contact te blijven.

Lees het hele bericht van de wethouder op onze website [3]

De gemeentelijke dienstverlening

We doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk op peil te houden. Toch kunnen we ons voorstellen dat er vragen zijn.

Hoe zit het bijvoorbeeld met het bezoeken van het gemeentehuis? Kunnen huwelijken nog wel doorgaan? Zijn de milieustraten geopend? Worden de containers gewoon geleegd? Komt het gebiedsteam nog bij mensen aan huis?
Helpt de gemeente ondernemers die door het virus in de financiële problemen komen?

Lees meer over de gemeentelijke dienstverlening op onze website [4]

Evenementen en activiteiten

De nieuwe maatregelen van het kabinet hebben grote gevolgen voor ons allemaal. Meer dan honderd evenementen in onze gemeente kunnen nu niet doorgaan.

Zo vieren we dit jaar geen Koningsdag en geen Bevrijdingsdag. Ook meedoen aan de Avondvierdaagse of Fietselfstedentocht kan niet meer. De afgelasting van deze en alle andere evenementen is erg spijtig. Niet alleen voor bezoekers en deelnemers, maar ook voor organisatoren. Op dit moment krijgen we veel vragen van organisatoren van evenementen.

Lees meer over evenementen en activiteiten op onze website [5]

Sociaal Collectief: telefonisch bereikbaar en aangepaste activiteiten

Juist in deze tijd is het belangrijk dat we naar elkaar omzien. De Stipepunten zijn momenteel gesloten.

Veel van onze vrijwilligers zijn daarom nu telefonisch bereikbaar wanneer er normaal gesproken spreekuur is. Voor senioren is er een speciale telefoonlijn waar ze terecht kunnen met vragen of een luisterend oor. Onze jongerenwerkers hebben allemaal leuke activiteiten bedacht en zijn veel te vinden op Instagram of via whatsapp.

Lees meer over de bereikbaarheid van de vrijwilligers op de website [6]

Maatregelen recreatie en toerisme

In Súdwest-Fryslân is recreatie en toerisme volop aanwezig. Het seizoen staat weer voor de deur. Met het mooie weer vinden toeristen en recreanten hun weg naar het Noorden.

De maatregelen rondom het coronavirus hebben ook effect op campings, recreatieparken, jachtverhuurders, havens en pontjes. De gemeente houdt de richtlijnen van het RIVM aan. Wijzigingen of aanvullende maatregelen vermelden we op onze website.

Lees meer over recreatie en toerisme op onze website [7]

Lokale initiatieven

Het is mooi te zien dat er in Súdwest-Fryslân al vele mooie lokale initiatieven zijn, want veel mensen willen iets voor een ander doen.

Ben jij gestart met een initiatief om inwoners in deze tijd te ondersteunen. Laat het aan het Sociaal Collectief weten door een mailtje te sturen naar m.krop@sociaalcollectiefswf.nl

Op de website houden zij een overzicht bij van deze initiatieven, zodat inwoners weten waar ze terecht kunnen.

Lees meer over lokale initiatieven op onze website [8]

Informatie over het Coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Een aantal organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen te beperken. Wil je meer weten over het coronavirus?

* Op de website van GGD Fryslân [9] en op de website van de Rijksoverheid [10] lees je meer over het virus.
* Ook kun je op de website van het RIVM [11] terecht voor informatie, veelgestelde vragen [12] en het laatste nieuws over het virus.

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Voor vragen over het coronavirus is er een Rijksinformatienummer: 0800-1351. Voor vragen over je gezondheid: Bel de huisarts of GGD Fryslân 088 22 99 333.

Contact
Gemeente Súdwest-Fryslân
Bereikbaar van 9.00-16.00 uur
Telefonisch: 14 0515
Mail: info@sudwestfryslan.nl

Postadres
Postbus 10.000
8600 HA Sneek

Kijk voor de openingstijden op:
www.sudwestfryslan.nl [13]

Links:

[1]
http://www.mailingonline.nl/url/?url=%2Fmailing%2F%3Fk%3D105%26m%3D2447%26o%3D%26v%3D&k=105&m=2447&o=&v=
[2]
http://www.mailingonline.nl/url/?url=https%3A%2F%2Fsudwestfryslan.nl%2Fnieuws%2Finformatie-coronavirus%2F%231585152989225-c57bd27f-2f53&k=105&m=2447&o=&v=
[3]
http://www.mailingonline.nl/url/?url=https%3A%2F%2Fsudwestfryslan.nl%2Fonderwerp%2Fstads-dorps-en-wijkcoordinatoren%2F%23bericht-wethouder-mirjam-bakker&k=105&m=2447&o=&v=
[4]
http://www.mailingonline.nl/url/?url=https%3A%2F%2Fsudwestfryslan.nl%2Fnieuws%2Finformatie-coronavirus%2F%23aangepaste-dienstverlening-corona&k=105&m=2447&o=&v=
[5]
http://www.mailingonline.nl/url/?url=https%3A%2F%2Fsudwestfryslan.nl%2Fonderwerp%2Fevenement-organiseren%2F&k=105&m=2447&o=&v=
[6]
http://www.mailingonline.nl/url/?url=https%3A%2F%2Fwww.stichtingsociaalcollectief.nl%2F&k=105&m=2447&o=&v=
[7]
http://www.mailingonline.nl/url/?url=https%3A%2F%2Fsudwestfryslan.nl%2Fnieuws%2Finformatie-coronavirus%2F%231585066388854-10c792dd-bf91&k=105&m=2447&o=&v=
[8]
http://www.mailingonline.nl/url/?url=https%3A%2F%2Fsudwestfryslan.nl%2Fnieuws%2Finformatie-coronavirus%2F%231585312701516-6d13e639-2d1b&k=105&m=2447&o=&v=
[9] https://www.ggdfryslan.nl/over-ggd/nieuws/nieuw-coronavirus/
[10] https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19
[11] https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China
[12] https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Blijft op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief.