Beleef het in de bibliotheek

Workshop Meekit

Bouw een doolhof voor de kleinste robot in het assortiment: de Hexbug! Op woensdag 3 april 15.30 – 17.00 oere. Voor jeugd midden/bovenbouw.

Gebruik Lego, Kapla, Hubelino of Magnatiles om een doolhof of racebaan te bouwen of knutsel een eigen doolhof met karton en rietjes. Kijk welke Hexbug het snelste jouw gemaakte route kan afleggen.

 

Samen eten bij Wommels Ferbynt

Wommels Ferbynt is een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, kennis en culturen te delen. Ook samen eten en daarna voldaan naar huis gaan. Op woensdagmiddag 17 april gaan mensen uit verschillende landen samen koken bij Centrum de Mik (De IIsbaan 3). Jij kan mee eten. Geef je op (website of balie bibliotheek) en schuif aan bij de Mik om 18.00 uur? Wordt het falafel, stamppot of iets anders? De kosten zijn €2,50 p.p. Deze activiteit is een samenwerking van de Bibliotheek, Centrum de Mik en deelnemers en vrijwilligers van het Taalhuis van de Bibliotheek.

 

Doe mee met Mei-inoar lêze

Samen genieten van verhalen verrijkt het leven. Mei-inoar lêze is geen klassieke leesclub of boekenclub. Iedereen kan meedoen en voorbereiding is niet nodig. De teksten worden ter plekke uitgedeeld en hardop voorgelezen. Wie wil of kan reageren op de teksten? Wat doen de woorden met je? Raakt de tekst je? Herken je iets? Mei-inoar lêze is een gratis activiteit. Opgeven is niet nodig. De datums in april zijn 5 en 26 april van 16.00-17.00 uur.  Ek de kofje/tee is fergees.

 

Expositie “de Skries”

Fototentoonstelling van beelden gemaakt bij it Skrok en bij Murk Nijdam, nu Agrarisch Natuurfonds Fryslân. Fotograaf Bennie van der Weide uit Oudehaske.

 

Een uur meer open per week

Alweer een maand is de bibliotheek open vanaf 13.30 uur. Dus op maandag en vrijdag van 13.30-17.30 uur. En op woensdag doorlopend van 10.00-17.30 uur.