Een vereniging geeft leden de gelegenheid om samen te komen en met elkaar hun hobby, hun passie te beoefenen. De meeste verenigingen zullen over zichzelf zeggen: ‘iedereen is bij ons welkom!’, of ‘de deur staat altijd open!’. Maar: hóe gastvrij is jouw vereniging eigenlijk? Wat houdt het begrip precies in? En: hoe kun je ervoor zorgen dat jouw vereniging (nóg) gastvrijer wordt?

Over dit thema organiseert ‘Leve de Vereniging’ op woensdagavond 12 oktober een bijeenkomst in MFC Wjukken in Mantgum. Geesje Duursma is expert op dit gebied en zal tijdens de bijeenkomst als gastspreker optreden. Daarnaast is er gelegenheid om met elkaar aan de slag én in gesprek te gaan om samen plannen te maken voor een (nóg) gastvrijer verenigingsleven. Kortom: een avondvullend, interactief programma over een erg relevant en interessant onderwerp! Deze bijeenkomst wordt door ‘Leve de Vereniging’ gratis aangeboden, inclusief een hapje en een drankje.

Programma van de avond

19:30  Inloop met acts
20:00  Opening en presentatie door Geesje Duursma
20:30  Pauze met koffie/thee en koek
20:45  Zelf aan de slag!
21:30  Feestelijke afsluiting

Over Geesje Duursma

Gastvrijheid is voor Geesje Duursma dagelijkse kost. Samen met haar man runt ze al 25 jaar restaurant en partycentrum De Pleats in Burgum. Gastvrijheid is niet alleen iets wat je in de horeca tegenkomt. Ook bij de tandarts, winkel of bij de vereniging kan gastvrijheid van grote waarde zijn. Geesje vindt dat gastvrijheid meer aandacht verdient, ook binnen de wetenschap. Als promovendus bij Campus Fryslân werkt ze aan een proefschrift over gastvrijheid én vrijwilligers. Wat is dan gastvrijheid? Hoe werkt gastvrijheid binnen niet-commerciële organisaties? Wat heb je nodig om gastvrij te zijn? Ze heeft onder andere onderzoek gedaan bij de vrijwilligers van een museum, bibliotheek en ziekenhuis.

Aanmelden kan via de website van Keunstwurk (via onderstaande link) tot en met dinsdag 4 oktober.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 12 oktober 2022
Tijd: 19:30 – 22:00 uur
Locatie: MFC Wjukken in Mantgum
Kosten: Gratis

In het kader van de campagne Leve de Vereniging organiseren Sport Fryslân, Doarpswurk, en Keunstwurk deze bijeenkomst om kennis te delen en van elkaar te leren en het verenigingsleven in Fryslân te versterken.