De Filmclub: Onverwachte wendingen
Het seizoen van de Filmclub nadert al weer zijn einde, nu de krokussen zijn uitgebloeid en iedereen zich opmaakt voor een warme zomer met lange avonden buiten. Maar zover is het nog niet en we luiden het seizoen eerst nog uit met spraakmakende films op 16 maart en 13 april.
De eerste behandelt het thema waar de kranten de afgelopen weken bol van stonden: Het gebruik van roem en aanzien om zaken in relaties voor elkaar te krijgen die niet voor allebei even fijn voelen. Het bijzondere in deze film is dat de dader nu eens een vrouw is.
Bijna een maand later is dan de laatste film van het seizoen van een heel ander kaliber. Een feelgoodfilm met elementen van ‘Intouchables’ en ‘Hors Normes’. Om vast in de stemming te komen voor de zomervakantie is dit een film over een roadtrip die echter – in tegenstelling tot veel vakantieritten – niet echt gepland was. Deze innemende Franse film gooide hoge ogen in de waardering van het publiek op het festival Film by the Sea in 2021.
Ben je nieuwsgierig geworden? Meer informatie is te vinden in de appgroep Filmclub Fjouwer Doarpen. Door je aan te melden blijf je ook op de hoogte van de andere interessante films die we vertonen en krijg je een herinneringsappje in de week voor de vertoning. We voegen je graag toe:
Jeannet  06-55933722
Irma 06-10180813
Corrie 06-38194839
Thijs 06-24696231